• FUTBALOVÝ TURNAJ druhákov v ŠKD

          • V jedno januárové popoludnie sa deti 1., 2. a 3. oddelenia ŠKD stretli vo veľkej telocvični našej školy, aby odohrali futbalový turnaj chlapčenských družstiev z 2. A, 2. B a 2. C triedy.

            Všetci sa veľmi tešili a nedočkavo očakávali začiatok zápasu. Pán vychovávateľ Mgr. Tomáš Verbovský bol hlavným rozhodcom. Po vzájomných súbojoch rozhodujúci zápas o prvé miesto odohrali chlapci z 1. a 3. oddelenia. Skutočného víťaza určili až záverečné rozstrelové penalty. Výsledné poradie bolo nasledujúce: 1. miesto - 1. oddelenie /2. A/ 2. miesto - 3. oddelenie /2. C/ 3. miesto - 2. oddelenie /2. B/.

            Hráčov odhodlane povzbudzovali ich spolužiaci a zažili sme veľa dramatických okamihov i nečakaných zvratov. Žiaci odohrali peknú fair-play hru a zápas sme si športovo užili. Získané medaily boli zaslúžené a domov sme odchádzali plní radosti. Takéto vzájomné zápasenie si určite radi zopakujeme.

                                        ŠPORTU ZDAR a ŠKD ZVLÁŠŤ!

          • Zimná olympiáda v ŠKD

          • Dňa 22.1.2024 sa všetky oddelenia ŠKD zúčastnili akcie s názvom „Zimná olympiáda v ŠKD“. Akcia sa niesla v duchu športových aktivít, zábavy, spolupráce, súdržnosti, ale aj istej dávky súťaživosti.

            Konala sa v priestoroch školských ihrísk, kde bolo pre deti pripravených 9 stanovíšť, ktoré preverili ich zručnosti, schopnosti, koordináciu pohybu a vytrvalosť. Deti sa vzájomne povzbudzovali a tešili z úspechov spolužiakov. Na konci boli všetky deti odmenené a okrem malej odmeny si odnášali aj kopec zážitkov a spomienok.

          • Ľudské práva – modelové vyučovanie

          • Dňa 24. 1. 2024 pedagógovia pripravili pre žiakov 1. - 4. ročníka aktivity na tému „Ľudské práva“.

             

            Rôznymi metódami a formami sprostredkovali základné ľudské práva a povinnosti. Patrili k nim:

            • Pozeranie DVD – poznávacia cesta „ Svet dvoch tvári“ – svet u nás a v Ugande.
            • Krátke video- prejav láskavosti a nezištnej pomoci.  
            • Prezentácia „Poznaj svoje ľudské práva“.
            • Spoločné spievanie nahrávok pesničiek: Kamaráti od Mira Jaroša a pesnička Chalani a baby.
            • Maľované čítanie príbehu „ Škodoradosť žiadna radosť“.

            V každom ročníku boli pripravené rôzne aktivity, ktorými žiaci získali nové poznatky a upevnili už nadobudnuté  vedomosti.

            Aktivita: Ja som skvelý/Ja som skvelá. Cieľ: Zvyšovanie citlivosti voči svojmu prežívaniu a prežívaniu iných. Téma sa venuje kyberšikane ( Guľovačka, Hrubokrk). Aktivita: Práva v balóne. Cieľ: Chápať rozdiel medzi individuálnymi a skupinovými právami. Aktivita: Jedinečné zrkadielko. Cieľ: Vytvárať akceptovanie národnostných a kultúrnych rozdielov. Aktivita: Dialektika práv a povinností  a rozhovor so žiakmi o ľudských právach. Cieľ: Uvedomiť si, že všetky deti majú svoje práva aj povinnosti a poznať súvislosti medzi právami a povinnosťami.

            Výstupom týchto aktivít boli výtvarné práce, ktoré sme si spoločne vyhodnotili.

                                            Mgr. I. Geralská, Mgr. M. Fritzová, Mgr. M. Mikitová, PaedDr. M. Tarcalová

          • SNEHULIAK TROCHU INAK

          • Za oknom mnohým sneh chýba,

            asi sa v kalendári trochu mýlia 🙃,

            no my deti zo školskej družiny

            zhotovili sme si snehuliakov trochu iných.

            A tak na nástenkách na vás čaká

            jedna veľká zamrznutá čata 🤩:

            Papierníčkovia, Plastelínkovia, Vatulíci,

            Krepuliačik, Voskuliačikovia i Farbuliaci.

            A vy naši ostatní spolužiaci

            príďte pozrieť akí sme šikovní znalci.

        • KRABIČKY PLNÉ LÁSKY - Poďakovanie
          • KRABIČKY PLNÉ LÁSKY - Poďakovanie

          • Prečítajme si krásne poďakovanie z DS Ľubotice, ktoré svedčí o tom, že zbierka: ,,Koľko lásky" , do ktorej sme sa zapojili v predvianočnom období potešila mnohých seniorov. Je zrejmé, že do krabičky sme zabalili kus svojho srdca. Ďakujeme všetkým a tešíme sa, že na našej škole nie je DOBRO, LÁSKA A EMPATIA iba prázdne slová.

          • Púť detí k jasličkám

          • Deti zo ZŠ Ľubotice putovali k jasličkám do Prešova.

            V piatok 12. januára sme sa vybrali k  jasličkám, ktoré sa nachádzajú vo františkánskom Kostole sv. Jozefa. Kostol sv. Jozefa nám otvoril br. františkán a porozprával nám o nich. Prešovský betlehem je unikátom na Slovensku. Jednotlivé postavičky sa pohybujú a deti určite zaujali.

            Spoločne sme sa pomodlili na úmysel Svätého Otca, aby sme získali úplné odpustky v tomto jubilejnom roku pri jasličkách.  Br. Františkovi sme sa poďakovali a po spoločnej fotografii sme sa vybrali na svätú omšu do Konkatedrály sv. Mikuláša.

            Do Prešova sme putovali preto, lebo sa tu nachádza najbližší františkánsky kostol, a práve v ňom je možné získať úplné odpustky. Sv. František z Assisi pripravil prvé živé jasličky a počas tohtoročných Vianoc sme si pripomenuli 800 rokov od tejto udalosti. Pri príležitosti spomínaného výročia sa uskutočnila púť detí.