• Týždeň zdravej výživy

          • Tento týždeň bol na prvom stupni venovaný zdravej výžive. Žiaci sa okrem iných aktivít snažili nosiť do školy iba zdravé jedlá, na základe čoho prebiehala aj súťaž o triedu s najzdravšou desiatou.

            Každý žiak mohol získať za svoju desiatu 4 body. Na základe vyhodnotenia v jednotlivých triedach naše súťaženie dopadlo takto:

            1. miesto: 3.A
            2. miesto: 3.B
            3. miesto: 4.C + 1.C

            Žiaci sa zapojili aj aktivitami na výtvarnej výchove a pracovnom vyučovaní, a vytvorili množstvo nádherných prác.

            Gratulujeme našim výhercom a ďakujeme za krásne práce. Držíme prsty, nech zdravé jedlo sprevádza našich žiakov i naďalej a je spoločne so zdravým pohybom zárukou ich pevného zdravia.

          • Exkurzia „Náučný chodník Tajch“

          • Dňa 12. októbra sme sa všetci siedmaci zúčastnili, v rámci biológie, exkurzie na Náučnom chodníku Tajch.

            Vlakom sme sa odviezli do Pavloviec. Pešo sme prešli celou dedinou do lesa  odkiaľ nás sprevádzal pes „Dušan“ (meno sme mu vymysleli my žiaci). Prišli sme k vstupnej bráne náučného chodníka, kde sme si urobili prestávku na desiatu.

            Tak nám pani učiteľka rozdala pracovné listy, kde sme si zapisovali informácie z 20 náučných tabúľ a vypracovali úlohy. Po prejdení celého okruhu sme sa vydali späť cez dedinu na stanicu a vrátili sme sa do školy.

            Hoci  prechádzka bola dlhá a prišli sme unavení, strávili sme pekný jesenný deň v krásnej prírode.

            Ella Komková a Martina Raplíková, 7.C

          • Mesiac úcty k starším

          • Ani tento rok sme nezabudli na našich seniorov. Boli sme radi, že po rokoch, cez ktoré nás covid uzavrel a zabránil sa nám priamo sa stretávať, sme mohli prežiť spoločné chvíle.

            19.10  sme navštívili našich seniorov v Dennom stacionári v Ľuboticiach a prežili spolu pekné stretnutie. Deti zo školy si pre starké a starých otcov pripravili milé vystúpenie: Na úvod predniesol Filip Majdák zo 7.B svoj text z Hviezdoslavovho Kubína, chlapci zahrali scénku z Ježišovej Poslednej večere, dievčatá z letného tábora zatancovali táborovú hymnu, Filip Hasara zo 7.C zahral na husliach na ľudovú nôtu, hip-hopový tanec si pripravila Liliana Ferencová a v závere zazneli ľudové piesne v podaní Timey Kandráčovej, ktorá spolu so spolužiačkou  z 9.B Sofiou Strakovou celý program moderovala. Nakoniec sme našich starkých obdarovali ozdobenými perníkmi. Tešíme sa, že sme sa už mohli stretnúť naživo. Lebo osobné stretnutia sú vždy najkrajším zážitkom – obohatia divákov a formujú prezentačné zručnosti našich detí. Za asistenciu a pomoc pri vystúpení ďakujeme aj chlapcom technikom z 9.A,  pani Gabriele Pinkovej a našej bývalej žiačke Petre Petrušovej.

            Mgr. Martina Baňasová

          • Zaujímavá exkurzia

          • Zaujímavej exkurzie sa 13. októbra zúčastnili žiaci 7. ročníka. Za aktívny minuloročný zber vrchnákov na našej škole mali možnosť navštívili spoločnosť Fecupral, ktorá sa zaoberá separáciou odpadu včítane likvidácie nebezpečného odpadu a recykláciou plastov.

            Exkurzia po tomto komplexe trvala skoro 2 hodiny a počas nej vďaka šikovným pracovníkom tejto firmy sa žiaci dozvedeli všetko o separácii a recyklácii. Prezreli si zberný dvor, na ktorom sa odpad triedi na papier, plast, kov i nebezpečný odpad, potom sa oboznamovali s triedením plastov – najlepšia sa napríklad triedia fľaše z číreho plastu, najhoršie z čierneho, potom nasledovala prehliadka spaľovne nebezpečných odpadov a asi najviac sa žiakom páčilo laboratórium, v ktorom sa pri pokuse penilo a penilo.

            Po bohatej na poznatky, ale aj počet krokov exkurzie nasledovala desiata pod jesennými stromami a odovzdávanie certifikátov za absolvovanie tohto environmentálneho vzdelávania. Exkurziou nás sprevádzal tím mladých zanietených pracovníkov, ktorí s veľkou ochotou a profesionalitou nás oboznamovali s problematikou odpadov. Všetko podrobne vysvetlili, na všetky otázky ochotne odpovedali.

            A záver z tejto exkurzie: „ Najdôležitejšie je odpad vôbec nevytvárať alebo sa ho snažiť minimalizovať.“ Tak veríme, že tento odkaz prenesú naši žiaci nielen do svojich domácnosti, ale aj do školských tried.

          • ŠARKANIÁDA 2022

          • Aj tento rok sa na našom školskom ihrisku uskutočnila jesenná oslava šarkanov Šarkaniáda. Žiaci 2. ročníkov sa zahrali na "púšťačov šarkanov". ​​​​​​​

            Počasie im prialo, slniečko krásne svietilo a aj napriek tomu, že fúkal len slabší vietor, šarkany sa vznášali v povetrí ako vtáci. Deti neúnavne behali a sem tam sa aj domotali, čo však len pridalo na dobrej nálade. Presvedčiť sa môžete na fotografiách v galérii.

          • Filmový festival POCITY

          • S radosťou Vám oznamujeme, že Váš film bol porotou vybraný do súťaže krátkych filmov a bude premietaný v pásme Pocity v kraťasoch. Bude sa premietať v sobotu o 14:00 h v Kine Scala...“

            Koho by nepotešila takáto informácia. Preto sme si náš film Krádež išli do kina v ten deň pozrieť. Boli sme hrdí na to, že film z krúžku Možnosti slovenčiny vytvorený žiakmi bývalej 6.C triedy sa premieta v pásme s filmami z VŠMU či ZUŠ. Žiaci získali za svoje filmové dielo aj malé vecné odmeny.

            Vedúca krúžku Mgr. M. Baňasová

          • PASOVAČKA v ŠKD

          • Prváčikovia na našej škole ZŠ Ľubotice si museli svoje miesto v školskom klube detí zaslúžiť. Aby získali prvácku medailu, bolo potrebné splniť niekoľko úloh. Svoju šikovnosť, zručnosť a talent ukázali v rozprávkových krajinách Čítankovo, Počtárikovo a Športovkovo.

            V Čítankove za každú uhádnutú rozprávku získali hviezdu slávy. V Počtárikove za správne spočítané a vyfarbené geometrické útvary dostali sladkú odmenu. Ak v Športovkove zvládli veľký skákací slalom, tešili sa z farebného balónika. Po splnení všetkých 3 úloh spoločne zložili slávnostný sľub prváka našej školy. Veľká rodina nášho školského klubu detí /ŠKD/ tak získala nových právoplatných členov z 1.A, 1.B i 1.C triedy a pani vychovávateľky im mohli odovzdať medailu za úspešné zvládnutie skúšok pasovania do ŠKD. Všetkým zúčastneným prváčikom blahoželáme a prajeme im veľa úspechov i zábavy v našom školskom klube. 😊