• Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Aj tento rok sme sa rozhodli zapojiť do krásnej aktivity, cieľom ktorej je potešiť seniorov na Vianoce, vyčariť im úsmev na tvári a zahriať nielen ich, ale aj nás pri srdiečku. 

            Naplnili sme  71  krabičiek, čomu sa veľmi tešíme a ďakujeme všetkým, ktorí nezaváhali a s radosťou prispeli. 

            Krabičky sme odovzdali do Denného stacionára v Ľuboticiach a za pomocí starostky a starostov obcí Ľubotice, Vyšná Šebastová a  Podhradík, sme krabičky doručili starším obyvateľom obcí. 

          • Verili by ste, že aj Mikuláš môže ochorieť ?

          • V našom ŠKD sa to tento školský rok stalo. Ochoreli deti aj Mikuláš. Prišiel preto neskôr, 13. decembra popoludní. 

            Po krásnej rozprávke Snehová kráľovná od tety z divadielka Gašparko sme sa dočkali Mikuláša i čerta. Zaspievali sme im pesničku, zarecitovali básničku a za odmenu sme dostali vrecia plné hračiek. V oddelení nás ešte čakali lízatká aj pekné vianočné ceruzky s gumou. Na pamiatku sme sa s Mikulášom a čertom odfotili a natešení utekali do oddelení rozbaľovať darčeky. 

            Ďakujeme, Mikuláš a tešíme sa na budúci

        • O   Z   N   A   M
          • O Z N A M

          •  Z dôvodu blížiaceho sa ukončenia kalendárneho  roka  a z dôvodu výpočtu množstva surovín, potrebných

            na prípravu stravy a úhradu všetkých faktúr žiadam všetkých stravníkov,

            ktorí sa chcú odhlásiť zo stravy na 20.- 22.12.2022 /utorok, streda  štvrtok, /

            aby tak urobili najneskôr do pondelka  19.12.2022 do  14.00  hod.

            Po tomto termíne odhlasovanie stravníkovuž nebude možné !

            Výdaj do obedárov od 13,40 – 14,00 hod

            iba 22.12.2022 výdaj do obedárov 12,40-13,00 hod.

             

            Ďakujem  za  pochopenie.                                               

            Gabriela Vargová DiS.

            vedúca ZŠS

             

          • Odmeny za šípky

          • Čas letí, Vianoce klopú na dvere a my sme radi, že sme mohli v tento predvianočný čas plný lásky a štedrosti odmeniť, ktorí sa v októbri aktívne zapojili do projektu Zber šípok spoločne s lesmi SR.

            Aj keď šípok bolo málo, predsa sa našli tí nadšenci, ktorí šípky vypátrali a nazbierali, za čo im patrí naše veľké ďakujeme. Práve týmto žiakom sme v tento zimný čas odovzdali odmeny nielen finančné, ale aj vecné – balíčky plné prekvapení. Spolu sme nazbierali 30 kg šípok a najaktívnejšou zberačkou sa stala žiačka 3.C triedy N. Kravjarová. Tá získala 10 eur, knihu a balíček. Ani ostatní zberači neodišli naprázdno. Veríme, že ich odmena potešila a snáď sa na budúci rok urodí viac šípok, nazbiera sa viac kg a zapojí sa viac žiakov.

          • Geografická olympiáda

          • Dňa 23.11.2022 sa žiaci našej školy zapojili do školského kola 51. ročníka Geografickej olympiády, ktoré sa na celom Slovensku konalo online formou. Školských kôl sa mohli zúčastniť všetci žiaci, ktorí o to prejavili záujem.

            V našej škole to bolo 18 žiakov z 5.-9. ročníka, ktorí súťažili v kategóriách E, F a G. S potešením môžem skonštatovať, že dôkladná príprava našich žiakov sa prejavila v tom, že 17 žiakov sa stalo úspešnými riešiteľmi.
            Úspešní riešitelia:
            kategória G
            1. Matej Novotný – 5.A
            2. Dominik Horváth – 5.A
            3. Lukáš Kormaník – 5.A

            4. Filip Benča – 5.B
            5. Filip Kordován – 5.C
            6. Michal Kovalčík – 5.B
            kategória F
            1. Filip Čakurda – 7.C
            2. Šimon Paľuch – 7.A
            3. Ester Mikolajová – 6.B

            4. Teodor Bindas – 7.A
            5. Alex Hasara – 7.A
            6. Matúš Onofrej – 7.A
            7. Alex Pošivák – 7.A
            8. Timur Kožej – 7.A
            kategória E
            1. Dávid Smažil – 9.B
            2. Bruno Bujko – 8.A

            3. Alžbeta Štefaničová – 8.A
            Do okresného kola postupujú za školu v danej kategórii úspešní riešitelia, ktorí sa umiestnili na 1.,2. a 3. mieste. Získané vedomosti prinášajú žiakom ovocie nielen vo forme postupu do vyššieho kola, ale víťazom jednotlivých kategórii aj možnosť reprezentovať našu školu na geografickej súťaži „Miestna krajina očami detí“, kde budú súťažiť so žiakmi ostatných škôl prešovského okresu. Sprievodnými akciami súťaže bude aj beseda s prvým slovenským kozmonautom Ivanom Bellom či jaskyniarom Rudolfom Koščom.
            Úspešným riešiteľom gratulujeme, postupujúcim žiakom prajeme veľa šťastia v okresnom kole a nášmu súťažnému družstvu držíme palce.

             

            Mgr.G.Baliková

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Z dôvodu neustále sa zhoršujúcej chorobnosti žiakov, riaditeľstvo ZŠ Strážnická 26, na základe usmernenia a pokynov RÚVZ a so súhlasom zriaďovateľa obce Ľubotice, oznamuje, že podľa §150 ods.5 školského zákona MIMORIADNE PRERUŠUJE PREZENČNÉ ŠKOLSKÉ VYUČOVANIE v dňoch 6. - 9.12.2022.

            Žiaci sú vyhlásení z obedov a ŠKD nie je v prevádzke.

            Školské prezenčné vyučovanie bude obnovené 12.12.2022 (v pondelok).

          • Technika - vedecká hračka

          • V dňoch 28.11.2022 - 2.12.2022 bola v novej digitálnej učebni inštalovaná interaktívna výstava Technika - vedecká hračka.

            Žiaci našej školy prvého ale aj druhého stupňa mohli tak hravou a zážitkovou formou spoznať a rozvíjať svoje vedomosti z oblasti techniky a vedy. Bola tu možnosť spoznať jednotlivé hračky a učiť sa hrou. V neposlednom rade starší učili mladších a vyskúšali si v praxi rovesnícke učenie.

            Ing. Ján Hvizdoš

            školský  digitálny koordinátor

          • Olympiáda v nemeckom jazyku

          • V utorok 29. novembra sa uskutočnilo školské kolo olympiády v nemeckom jazyku. Zapojilo sa do neho 5 žiakov, deviatakov, ktorí mali ukázať svoje jazykové zručnosti v 4 oblastiach. Najprv to boli texty určené na počúvanie a čítanie s porozumením, potom nasledoval text zameraný na gramatiku a nakoniec opis obrázku. Každý účastník olympiády bol v niečom lepší, v niečom slabší.

            Po spočítaní bodov sa na 1. mieste umiestnila Timea Kandráčová z 9.B, na 2. mieste Martina Havrilová z 9. C a na 3. mieste Sabína Sikorjaková z 9. C triedy. Za účasť ďakujeme Soni Pariľákovej z 9.B a Michalovi Naščákovi z 9.C. Víťazom blahoželáme a veríme, že aj naďalej budú rozvíjať svoje znalosti v nemeckom jazyku.