• Vianočné tvorivé dielne

          • Pomaly, ale isto sa blíži čas najkrajších sviatkov v roku – Vianoce.

            Na Vianoce sa najviac tešia deti, ktoré majú z príprav a tajomného očakávania darčekov najväčšiu a najúprimnejšiu radosť.

            Decembrové popoludnia v ŠKD sme aj tento rok využili na vianočné tvorivé dielne. Deti zo všetkých oddelení naplno využili svoju tvorivosť, fantáziu a kreativitu pri výrobe vianočných ozdôb, pohľadníc a výrobkov z rôznych materiálov. K Vianociam neodmysliteľne patria medovníky a tak sa deti snažili uchopiť techniku šikovných medovnikárok. Počas vyrábania nám príjemnú atmosféru spríjemňovalo počúvanie kolied.

            Deti zo školského klubu a ich  vychovávatelia Vám prajú krásne a požehnané Vianoce.

          • Vianočná a zimná výzdoba tried

          • Počas decembra pripravovali žiaci 2. stupňa vianočnú a zimnú výzdobu tried, aby si spríjemnili čas v škole pred Vianocami. Vo fotografiách prikladáme najkrajšie časti výzdoby.

            V mene všetkých žiakov Vám želáme pokojné vianočné sviatky prežité v zdraví.

            Mgr. Tatiana Kravcová

          • Vianočné prekvapenie pre MŠ

          • Tento predvianočný čas je spojený s rozdávaním radosti. Ten, kto ju najvďačnejšie prijíma, sú malé deti. O tom sme sa presvedčili 18.12.2023, keď sme sa ako putovné divadlo s kostýmami, technikou a hudobnými nástrojmi vybrali do Materskej školy v Ľuboticiach.

            Zostavu 30 detí tvorili deti z divadelného krúžku, malí „hudobní umelci“ i 10 deviatakov. 5 bájok, hra na flaute, akordeóne, husiach i tanček....túto bohatú paletu programu uzavreli deviataci „Návštevou MIKULÁŠA“ – záverečným prekvapením.  My sme boli ohromení, s akou radosťou deti zo škôlky nášmu Mikulášovi spievali a recitovali. Nakoniec sme odchádzali aj my milo prekvapení.

            Vedúca DK

          • Olympiáda z Ruského jazyka.

          • V mesiaci november žiaci 9. ročníka preukázali svoje jazykové znalosti a zručnosti v školskom kole olympiády z ruského jazyka. Preukázali svoje jazykové vedomosti z gramatiky, slovnej zásoby, z čítania a počúvania s porozumením, práci s obrázkom, pri ktorej žiaci opisovali  prírodu.

             S úlohami a zadaniami v teste si najlepšie poradili žiaci:

            1.miesto: Kristína Mikitová 9.A, Alica Šofraneková 9.C

            2.miesto: Petra Semančíková 9.A, Dominika Onderová 9.C

            3.miesto: Paulína Mikitivá 9.A, Lívia Tomaščíková 9.C

            Úspešným riešiteľom blahoželáme.

            Ruská Bábika Matrioška Rusko - Obrázok zdarma na Pixabay - Pixabay

             

          • Olympiáda z nemeckého jazyka

          • Koncom  mesiaca november prebehlo školské kolo olympiády z nemeckého jazyka. Zapojilo sa do nej 17 žiakov 9. ročníka.

            Najúspešnejšie riešiteľky boli:

            1.miesto – Katarína Fečová 9.B

            2. miesto – Karolína Harčárová 9.B

            3. miesto – Eliška Tabišová 9.B

             

            Výherkyne boli odmenené diplomom a vecnou cenou. Srdečne blahoželáme.

        • OZNAM!
          • OZNAM!

          • Z dôvodu blížiaceho sa ukončenia kalendárneho roka a z dôvodu výpočtu množstva surovín, potrebných na prípravu stravy a úhradu všetkých faktúr žiadam všetkých stravníkov, ktorí sa chcú odhlásiť zo stravy na 22.12.2023 / piatok, / aby tak urobili najneskôr do stredy  20.12.2023 do  14.00  hod.

            Po tomto termíne odhlasovanie stravníkov už nebude možné !

            Výdaj do obedárov od 13,40 – 14,00 hod
            iba 22.12.2023 výdaj do obedárov 12,40-13,00 hod.

            Ďakujem  za  pochopenie.

            Gabriela Vargová DiS.
            vedúca ZŠS

        • ŠKD POZOR ZMENA!
          • ŠKD POZOR ZMENA!

          • Podľa VZN č.7/2023 obec Ľubotice mení podľa článku 3 výšku čiastočných nákladov na ŠKD od 1.1.2024 na 20,-€ Žiadame rodičov, aby si nastavili trvalé príkazy podľa tohto nariadenia.

            vzn-c-7_2023-skd.pdf

            Ďakujeme za pochopenie.

        • Postup ako a kedy sa účtuje strava.
          • Postup ako a kedy sa účtuje strava.

          • Na lepšie pochopenie uvediem príklad. :
            1.V mesiaci august ste zaplatili zálohovú platbu 30 €
            2. Na konci augusta Vám vedúca prihlási obedy na nový mesiac na september a pripíše platby na Váš účet stravníka počet pracovných napr. 18 dní krát 2,10 €/alebo žiak 2. stupeň 2,30 € /. Platba je označená písmenom Z.
            3.September je Váš žiak prihlásený na obed a vy ho iba odhlasujete.
            4. Na začiatku októbra, ak triedny učitelia uzatvoria dochádzku všetkých žiakov školy za september a pozapisujú všetky ospravedlnenky, uzatvorí /zablokuje sa september/ a následne  vedúca stiahne zablokovanú dochádzku od triednych učiteľoch do svojho programu.
            5. Po exportovaní – párovaní dochádzky, žiakom ktorí neboli prítomní na vyučovaní za každý chýbajúci deň sa odpočíta dotácia 2,10 €./2,30 €. / platba Z.
            Ak bolo 18 dní
            - 13 dni bol žiak v škole , má prirátanú dotáciu 13*2,10 € sumu  fakturujem štátu.
            - 5 dní ktoré žiak nebol v škole na vyučovaní a rodič obedy nevyhlásil , uhradí rodič a odpočítam zo zálohovej platby 30 € -/5*2,1= 10,50/ čiže za september Vám ostane na Vašom konte už iba 19,50 €.
            6. Ak žiak stratí čip tak Vám odpočítam z Vašej zálohy aj cenu za čip 3 €.

            s pozdravom
            Gabriela Vargová DiS.
            vedúca šj

          • Mikulášske prekvapenie od deviatakov

          • Na svätého Mikuláša si naši deviataci pripravili krátke divadelné predstavenie – počas vyučovania navštívili všetky triedy, aby žiakov pobavili a odmenili.

            V úlohe Mikuláša sa predstavil Šimon Lukáč (9.C), v úlohe anjelov sme videli Petru Semančíkovú, Kristínu Mikitovú (9.A), Lilianu Vyslockú a Terezu Fekovú (9.C). Čertov zahrali Paulína Mikitová (9.A), Tímea Jurková a Liana Palajová (9.B). Vivien J. Taggart (9.B) zahrala rolu dedka spolu so svojím sobom – Slávkou Paľovou (9.B).

            Deviataci, ďakujeme!

            Mgr. Tatiana Kravcová

          • Čitateľská súťaž

          • Dobrá nálada, skvelý hudobný zažitok a úžasné výhry v čitateľskej súťaži - to všetko zažili žiačky 2.C triedy v piatok, 8.12.2023 na 1. ročníku v čitateľskej súťaži,, Prišiel som, videl som a nevedel som uveriť vlastným očiam”.

            Dopoludňajšie podujatie im v literárnej kaviarni Viola naživo spestril inštrumentalista Michal Smetanka a všetkých súťažiacich hodnotili členky literárneho spolku Živena. Organizátorom tohto podujatia o.z. Dva v jednom vrele ďakujeme za pozvanie a tešíme sa na ďalší ročník plný nezabudnuteľných zážitkov, lebo čítanie a literatúra sa musia zdieľať!

          • Vianočné trhy

          • Vianočné trhy v obci Ľubotice sa uskutočnili dňa 9.12.2023. Svojou účasťou sa aj naša škola zapojila do predaja tradičných originálnych vianočných výrobkov, ktoré boli výsledkom práce našich šikovných žiakov a učiteľov.

            Príjemnú  vianočnú atmosféru dotváral kultúrny program ľudového krúžku Zvonček.

          • Beseda s policajtkou v ŠKD

          • Dňa 11.12.2023 sme mali celoklubovú akciu – besedu s policajtkou Luciou Baňasovou z OR PZ Prešov zameranú na dopravnú výchovu.

            Cieľom besedy bolo rozšíriť poznatky detí o tom ako sa máme správať ako chodci, cyklisti, či na kolobežkách, keďže všetci sme účastníci cestnej premávky. Deti si pozreli a vyskúšali výstroj policajtov a dozvedeli sa zaujímavé informácie o práci polície. Pani policajtka ochotne a trpezlivo odpovedala na otázky zvedavých detí, napríklad aj o tom ako sa stať policajtom. Beseda bola poučná a prínosná. Zopakovali sme si dôležité pravidlá cestnej premávky, ktoré treba dodržiavať, aby sme svojim správaním neohrozili seba ani ostatných.

            Mgr. Agáta Kundrátová

          • Mikuláš v ŠKD

          •  Asi sme boli dobrí, lebo ani tento rok na nás Mikuláš nezabudol. 

            Prišiel už tradične 6. decembra a priniesol nám rozprávku od tety z divadielka Gašparko o čertovi Frolišovi, super zábavu s jeho pomocníkom čertom a malé darčeky, ktoré nás čakali v oddeleniach. 

            Ďakujeme, Mikuláááááš…

          • Informačno-vzdelávacia konferencia v Prešove

          • Dňa 15. novembra 2023 sa konalo podujatie, organizované občianskym združením Lietajúca ryba a Odborom školstva Prešovského samosprávneho kraja. Podujatie sa sústredilo na inovatívne prístupy k práci s mládežou a pedagógmi v oblastiach kritického myslenia, práce s informáciami a boja proti dezinformáciám.

            Našu školu sa na tomto podujatí zastupoval školský digitálny koordinátor - Ing. Ján Hvizdoš. Tento typ podujatia je pre nás príležitosťou ako získavať a zdieľať najlepšie postupy v oblasti práce s mládežou a boja proti dezinformáciám.

            Ing. Ján Hvizdoš
            Školský digitálny koordinátor

          • Bojujeme proti fajčeniu – 1.-4. ročník

          • V novembri v dňoch 20. – 24.11. 2023 sme sa so žiakmi na 1. stupni opäť venovali prevencii drogových závislostí. Každá trieda plnila úlohy prevencie na tému škodlivosti fajčenia.

            Žiaci si zvyšovali povedomie a získali  informácie o závislosti a škodlivosti fajčenia pre ľudské telo. Využívali sme rozhovor, rozprávanie, čítanie z knihy „ Nenič svoje múdre telo“ , kreslenie, maľovanie. Rozhovorom riešili ľubovoľnú situáciu, s ktorou sa v živote stretávame (formou – otázok, odpovedí, odporúčaní). Danú problematiku žiaci spracovali vo výtvarných témach.

            1.ročník: Vyjadriť postoj k problematike fajčenia. Výtvarná téma: „Moje čisté prsty.“

            2. ročník: Negatívne vyjadriť svoj postoj k fajčeniu.

            Výtvarná téma: „Moje pekné zúbky.“

            3. ročník: Výtvarne vyjadriť dôležité hodnoty pre zdravý a šťastný život.

            Výtvarná téma: „Dopravná značka.“

            Navrhnúť dopravnú značku, ktorá by patrila človeku, ktorého chceme varovať pred nebezpečenstvom (nie však dopravným – ale svojím vlastným – zdravím).

            4. ročník: Výtvarne vyjadriť negatívny postoj k cigaretám.

            Výtvarná téma: „Škatuľka cigariet.“

                                                                                                                                           Mgr. Iveta Geralská